Fildişi Vizesi

Fildişi Sahili Vizesi

Fildişi Sahili Vizesi adına ihtiyacınız olabilecek her şeyi sizler için derledik ve düzenleyip burada bir arada sunduk.

Fildişi Sahili Vize Şartları

Fildişi Sahili’ne yolculuk edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir. Türkiye’den söz konusu ülkeye doğrudan uçak seferleri de mevcuttur. Söz konusu ülkeye e vize ile başvuru yapılabiliyor ancak e vize uygulamasında farklı yabancı diller uygulandığından birçok kişi yanlışlıklar yapabilmekte ve bu da vizelerinin reddedilmesine neden olabilmektedir.

Sarıhumma aşısı mecburidir. Sınır kapısında aşı kartı sorulabilir. Aşı ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne bağlı seyahat sağlığı merkezlerinde yapılabilmektedir. Sarıhumma dışındaki aşılar da gereklidir.

Aşısı olmayan bir diğer hastalık ise sıtmadır. Söz konusu hastalığa karşı alınabilecek önlemler konusunda bir sağlık merkezine danışmakta fayda vardır. Fildişi Sahili’nde sıtma kolayca teşhis ve tedavi edilebilen, ancak tedavi edilmediği takdirde öldürücü olabilen bir hastalık türüdür. Fildişi’nde grip geçirdiğini düşünen vatandaşların, sıtma olup olmadıklarını bir hastanede tespit ettirmeleri önemle tavsiye edilir.

Seyahat sağlığı ve uygulanması gereken aşılar konusunda Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasından da ulaşılabilir. Fildişi Sahili’ne gitmeden önce bu konu ile ilgili olarak da şirketimizi arayabilirsiniz.

Fildişi Sahili ticari, turistik, öğrenim ve çalışma ya da oturum gibi durumlardan dolayı da vize istediği için bir takım belgeler istemektedir. Vize belgeleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. Pasaport
  2. 4 adet biyometrik fotoğraf
  3. Fildişi Sahili vize başvuru formu
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri
  6. Bankada yeterli miktarda para
  7. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için)
  8. Fildişi Sahili vizesi ücreti ödenti dekontu
  9. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  10. Sarıhumma ve diğer salgın hastalıklar için aşı ve gerekli belgeler.
  11. Fildişi Sahili’nde kalacağı yerin adres bilgileri
  12. Uluslararası sağlık sigortası

Not: Fildişi Sahili vizesi için Konsolosluk ek görüşme için görüşme talep edebilir. Bu durumda yanınıza önceki belgelerinizin fotokopilerini bulundurmanızda yarar vardır. Fildişi Sahili vizeleri başvuru yapacağınız ülke konsolosluğuna göre farklı işlem süreleri verebilir. Ancak genel vize işlem süreleri 3 ile 4 iş günü arasıdır. Ancak vizeler genellikle Cuma günü kabul edildiği için araya hafta sonu da girdiğinden bu süre genellikle 5 iş günü olarak da sayılabilir.

Fildişi Sahili vize başvurusu yapmadan önce aşağıdaki önerileri yapmanızda fayda vardır:

Fildişi Sahili vize başvurunuzu mümkün olan en erken bir tarihte; örneğin bir ay öncesinden yapmanız tavsiye olunur. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması durumu ülkeden ülkeye değişmekle beraber Fildişi Sahili vizesi bazen normalden daha uzun bir zaman alabilmektedir. Hangi vize türünden başvuru yapacağınızı bilirseniz bu süreyi en iyi şekilde ayarlayabilirsiniz.

Vize başvurularınız için pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en azından bir yıl olmasına özen göstermeniz tavsiye olunur. Pasaportunuzun süresi ne kadar uzun ise işiniz o derecede kolay olacaktır. Ayrıca vizeden muaf olma durumunda olanlarınız dahi gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmeniz kesinlikle çok yararlı olacaktır.

Yıpranmış bir pasaportla yapmak istediğiniz vize başvurunuz kabul edilse bile ve vizenizi alsanız dahi sınırdan geri çevrilme olasılığı yüksek bir meziyet içerecektir. Bu bağlamda pasaportunuzun temiz ve deforme olmamış olmasına da önem vermeniz Fildişi Sahili yolculuğu adına artı bir puan getirecektir. Yine de her şey yerli yerinde olsa dahi vize başvurunuz reddedilebilir. Ret sebebini açıklama zorunluluğu bulunmamakla birlikte bazı ülkeler yazılı veya sözlü açıklama yapıp nedeni size açıklayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde Fildişi Sahili Konsolosluğuna bu konuda itirazda bulunabilme hakkında sahipsiniz.

Fildişi Sahili Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fildişi Sahili Konsolosluğuna yaptığınız Fildişi Sahili vizesi başvurusu sonucu Fildişi Sahili seyahati için işleme alındıktan sonra genellikle 3-5 iş günü içerisinde Fildişi Sahili vizeniz sonuçlanır. Fakat vize türüne ve müracaat süresine göre bu zaman farklılıklar da gösterebilir. Bayramlar ve resmi tatiller gibi olağan dışı durumlar haricinde genellikle bu süre zarfında vize sonucunu alırsınız. Fakat sizden istenen belgeleriniz tam değilse bu süre siz onları tamamlayıncaya kadar farklılık arz edeceğinden ya da eksik belgeyle başvuru yapmış iseniz yine bu süre kadar alan bir zaman diliminde Fildişi Sahili vizesi ret cevabı da alma durumunuz olasıdır. Ek olarak başvuru yaptığınız vize sayısı ve çeşidi farklıysa her birisinin aynı sürede sonuçlanmama gibi bir durumun da oluşması olasılık dâhilindedir. Böyle bir durumda başka bir ilde yaşıyor iseniz bazı sıkıntılarınız olması normaldir.

Fildişi Sahili Vizesi Başvuru Formu

Fildişi Sahili vizesi başvuru formu İngilizce, Fransızca seçeneğiyle mevcuttur.

Fildişi Sahili vize başvuru formu Fildişi Sahili Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir form türüdür ve bu yüzden bu formu doldururken dikkatli olunması sağlıklı bir Fildişi Sahili vizesi alınmasında gereklidir. Fildişi Sahili vizesi başvuru formu Fildişi Sahili Konsolosluğunun başvuru yapan birey hakkında bilgi edinmesini sağlar ve bu yüzden önemi yadsınamaz. Ayrıca Fildişi Sahili vize talebinde bulunduğunuza dair resmi bir belge niteliği taşıdığından dolayı bilgilerin yanlış ya da tutarsız olması ya da tam olmaması gibi durumlar Fildişi Sahili vizesi sonucunun başarılı olup olmaması konusunda son derece etkili bir rol oynayabilir. Fildişi Sahili vizesi başvuru formu, büyük harflerle ve okunacak bir biçimde doldurulmalı, düzenlenmeli ve gerekli bölümlere ve boşluklara istenmekte olan gerekli bilgiler doğru bir şekilde yerleştirilmelidir.

Fildişi Sahili vize formu içinde adınız kısmına adınızı, soyadınız kısmına soyadınızı yazmalısınız. Ayrıca baba adı, doğduğu ya da yaşadığı ülke bölümlerini de doğru ve okunaklı bir şekilde yazmalısınız. Doğum tarihi, medeni hali gibi ya da cinsiyet türü ve uyruğu olduğu ülke ile iletişim ve ulaşım bilgileri gibi istihdam ve iş durumu bilgileri, vize ile ilgili gerekçeler ve pasaport bilgilerini de isteyen kısımlardan meydana gelen resmi bir form olması gerekçesiyle dikkatli bir şekilde doldurulmalıdır. Soru kısmındaki sorular çoğunlukla Fildişi Sahili seyahati, sağlıkla ilgili bilgiler, aşılar ve bunun gibi durumları öğrenmek amaçlı olduğundan bunları elinizden geldiğince doğru bir şekilde doldurmalısınız. Fildişi Sahili vizesi başvuru formunu doldururken son derece dikkatli olunmasında yarar görüyoruz. Yanlışlık yaptığınız zaman yeni bir form istemeli ve bu yeni formu özenle doldurup iletmelisiniz.